Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea

septembrie 15, 2012 la 2:26 pm | Publicat în Proiecte IHTIS | Un comentariu

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a gandit un instrument de combatere a situatiei actuale in domeniul utilizarii calculatoarelor, si anume proiectul ASSOCLIC, care este raspunsul la nevoile de material informatic, prin echiparea cu calculatoare reconditionate a structurilor din Romania care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C.

Editia a doua a programului ASSOCLIC din acest an a alocat 500 de calculatoare complete cu misiunea de a reduce decalajul informatic si de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C.

Criteriile de evaluare ale proiectelor inscrise in aceasta etapa au fost: pertinenta proiectului, impactul social si local, impact educativ, impact economic si profesional, perenitatea proiectului si aprecierea globala.

Ieri, 14 septembrie, au fost anuntate solicitarile selectate. Proiectul Asociatiei IHTIS, “Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea”, s-a aflat printre cele admise, ceea ce inseamna ca in perioada ce urmeaza numarul actiunilor noastre vor spori, conform graficului prevazut in proiect:

1. Dotarea sediului social al Asociatiei IHTIS, din Satul Dumeni, Comuna George Enescu, Judetul Botosani, cu un echipament complet format din: unitate centrala, monitor, tastatura, mouse, soft, xerox (luna octombrie 2012).

2. Accesarea surselor informationale online pentru pregatirea informatiilor privind Legislatia de Protectie Speciala a Persoanelor cu dizabilitati (luna octombrie 2012).

3. Crearea unei baze de date, o pagina distincta de „Legislatie” pe Blogul Asociatiei IHTIS – http://asociatia-intis.ro/ (luna octombrie 2012).

4. Tehnoredactarea si expedierea catre Publicatia online DorohoiNews a doua articole lunare cu informatii legislative utile persoanelor cu dizabilitati si familiilor acestora, timp de 12 luni (noiembrie 2012 – octombrie 2013).

5. Tehnoredactare Lucrarii „Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea” (februarie – martie 2013).

6. Tiparirea lucrarii, cu sprijinul Tipografiei SHIK & STEFAN (luna aprilie 2013).

7. Lansarea lucrarii, prin organizarea unei mese rotunde (luna mai 2013).

8. Consiliere sociala online – realizata pentru identificarea nevoilor a 15 tineri asistati si a familiilor acestora, identificarea cauzelor, identificarea resurselor personale ale beneficiarilor, gasirea solutiilor si implementarea acestora prin implicarea atat a membrilor asociatiei cat si a persoanelor asistate (noiembrie 2012 – octombrie 2013).

Impactul scontat al proiectului Asociatiei IHTIS asupra contextului inconjurator a fost definit prin: Constientizarea populatiei asupra faptului ca, de multe ori… „Oamenii sunt egali cu totii in fata legii, dar nu si in fata persoanelor care supravegheaza aplicarea sa”.

Mihaela Mihaescu

Reclame

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: