Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea

Septembrie 15, 2012 la 2:26 pm | Publicat în Proiecte IHTIS | 1 comentariu

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a gandit un instrument de combatere a situatiei actuale in domeniul utilizarii calculatoarelor, si anume proiectul ASSOCLIC, care este raspunsul la nevoile de material informatic, prin echiparea cu calculatoare reconditionate a structurilor din Romania care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C.

Editia a doua a programului ASSOCLIC din acest an a alocat 500 de calculatoare complete cu misiunea de a reduce decalajul informatic si de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C.

Criteriile de evaluare ale proiectelor inscrise in aceasta etapa au fost: pertinenta proiectului, impactul social si local, impact educativ, impact economic si profesional, perenitatea proiectului si aprecierea globala.

Ieri, 14 septembrie, au fost anuntate solicitarile selectate. Proiectul Asociatiei IHTIS, “Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea”, s-a aflat printre cele admise, ceea ce inseamna ca in perioada ce urmeaza numarul actiunilor noastre vor spori, conform graficului prevazut in proiect:

1. Dotarea sediului social al Asociatiei IHTIS, din Satul Dumeni, Comuna George Enescu, Judetul Botosani, cu un echipament complet format din: unitate centrala, monitor, tastatura, mouse, soft, xerox (luna octombrie 2012).

2. Accesarea surselor informationale online pentru pregatirea informatiilor privind Legislatia de Protectie Speciala a Persoanelor cu dizabilitati (luna octombrie 2012).

3. Crearea unei baze de date, o pagina distincta de „Legislatie” pe Blogul Asociatiei IHTIS – http://asociatia-intis.ro/ (luna octombrie 2012).

4. Tehnoredactarea si expedierea catre Publicatia online DorohoiNews a doua articole lunare cu informatii legislative utile persoanelor cu dizabilitati si familiilor acestora, timp de 12 luni (noiembrie 2012 – octombrie 2013).

5. Tehnoredactare Lucrarii „Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea” (februarie – martie 2013).

6. Tiparirea lucrarii, cu sprijinul Tipografiei SHIK & STEFAN (luna aprilie 2013).

7. Lansarea lucrarii, prin organizarea unei mese rotunde (luna mai 2013).

8. Consiliere sociala online – realizata pentru identificarea nevoilor a 15 tineri asistati si a familiilor acestora, identificarea cauzelor, identificarea resurselor personale ale beneficiarilor, gasirea solutiilor si implementarea acestora prin implicarea atat a membrilor asociatiei cat si a persoanelor asistate (noiembrie 2012 – octombrie 2013).

Impactul scontat al proiectului Asociatiei IHTIS asupra contextului inconjurator a fost definit prin: Constientizarea populatiei asupra faptului ca, de multe ori… „Oamenii sunt egali cu totii in fata legii, dar nu si in fata persoanelor care supravegheaza aplicarea sa”.

1 comentariu »