SCRISOARE DE INTENTIE

Septembrie 26, 2012 la 12:40 pm | Publicat în Anunt important, Proiecte IHTIS | Lasă un comentariu

În perioada 24 septembrie – 3 noiembrie Asociaţia IHTIS în parteneriat cu Dorohoi News şi Casa Municipală de Cultură Dorohoi, implementează Proiectul „SOLIDARITATE PENTRU diz-ABILITATE” – o campanie pentru facilitarea și promovarea participării active a 15 tineri cu deficiențe din Judeţul Botoşani, la viata comunității – ilustrând integrarea socială reală a acestora.

Principalele activităţi ale proiectului sunt:

24 – 28 septembrie – Stabilirea și realizarea a 10 contacte cu: școli speciale / Centre de zi / ONG-uri / familii din județul Botoșani.

13 octombrie – TÂNĂRUL CU dizABILITATE / PERCEPȚII ÎN COMUNITATE – întâlnire de grup la Dumeni (sediul Asociației IHTIS) sau într-o locaţie oferită de Parteneri, pentru vizionarea unei proiecții de 60 min, o piesa de teatru împletind pantomima cu baletul, ce evidențiaza lupta și izbânda unei tinere mame, care aduce pe lume un copil cu dizabilități. Feedback prin chestionare.

15 – 19 octombrie – ELEV PENTRU O ZI – Demersuri către școlile dispuse să accepte prezența o zi la orele de curs, a unui copil sau tânăr cu deficiențe fizice, dezvoltat corespunzător vârstei dpdv psihic, însă niciodată școlarizat. Realizarea acțiunii propriu-zise.

3 noiembrie – Susținerea Spectacolului “SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE”, o pledoarie a copiilor/tinerilor cu și fără dizabilități împotriva discriminării.

Prin prezenta, adresăm celor interesaţi rugămintea de a sprijini (în condiţiile dorite) implementarea Proiectului „SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE”, invitându-vă ca Partener în Proiect.

Mihaela Mihăescu