8 decembrie – Popasul Magilor la Botosani

Noiembrie 13, 2012 la 6:41 pm | Publicat în Anunt important, FESTIVAL DE COLINDE, Proiecte IHTIS | 1 comentariu

TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI – festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului – aflat la a doua sa ediţie, are rolul de a-i aduce faţă în faţă pe cei mai puţin implicaţi în viaţa comunităţii – copiii și tinerii, veniți din diferite zone ale Moldovei cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ.

Deși este un eveniment – concurs, jurizarea nu implică neapărat o ierarhizare a participanţilor, ci motivează puţin dorinţa elevilor cu dizabilităţi de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilităţi.

Componenţa juriului a fost şi ea serios găndită – urmărindu-se ca la final – odată cu înmânarea premiilor – concurenții cu dizabilităţi să rămână cu măsura corectă a propriilor aptitudini în raport cu ceilalţi, iar în mintea şi sufletul participantilor fără dizabilităţi să încolţească, măcar puţin, sămânţa şanselor egale, acceptării şi toleranţei.

Festivalul de Colinde şi Datini Ortodoxe “Trec Magii prin Vatra Moldovei” – ediţia a II-a 2012, va avea loc sămbătă, 8 decembrie 2012, orele 10.00 – 14.00, la Cinema UNIREA, Botoșani, Partener care în acest an susține organizarea evenimentului inițiat de către Asociația IHTIS, alături de: APC Europe Direct, Asociația “INIMI LA UNISON” Botoșani și DorohoiNews – Partener Media.

Regulamentul Festivalului:

– Pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini;

– Participanţii cu şi fără dizabilităţi pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. IHTIS fiind declarată prin Statut ca asociaţie de tineret – grupul ţintă căruia se adresează proiectul a trebuit delimitat prin vârstă;

– Nu vor fi admişi în concurs participanţii atestaţi (un participant este considerat atestat daca are o scoala de arta facuta sau a primit un atestat cu ajutorul caruia poate practica activitatea lui). In ediţiile viitoare câştigătorii Trofeului Festivalului şi al Premiului I vor putea participa doar ca „invitaţi speciali”.

– Festivalul este structurat pe două secțiuni: COLINDE și DATINI.

– Fiecare participant are dreptul de a se inscrie numai la o singura sectiune: COLINDE sau DATINI.

– Ordinea intrării în concurs se stabilește prin extragerea unui număr, la începutul Festivalului, pentru fiecare dintre cele două Secțiuni.

– Fiecare participant – individual sau grup – trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină;

– Grupul de colindători poate fi alcătuit din minimum 3 și maximum 10 persoane.

– Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 10 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului;

– Ţinuta propusă este costumul tradiţional popular; grupurile reprezentând şcoli, institutii etc. pot purta (dacă doresc) ţinuta lor reprezentativă,

–  Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea repertoriului şi calitatea interpretării.

–  Se vor acorda următoarele premii:

– Pentru Secţiunea COLINDE: locul I, II şi III;

– Pentru Secţiunea DATINI: locul I, II şi III;

– În cadrul festivalului se va acorda un singur Trofeu, în funcție de punctajul maxim obţinut, indiferent de secţiune.

– Toţi concurenţii vor primi Diplome de Participare.

– În funcţie de circumstanţe, organizatorul îşi rezervă dreptul de a NU acorda sau de a redistribui unele premii.

– Înscrierea în festival se face în baza unui Formular, solicitat la adresa: michi_mihaescu@yahoo.com. Data limită pentru înscriere este: 30 noiembrie 2012.

– În măsura în care este posibil, formularul de înscriere trimis prin mail să fie însoțit de negativul colindelor, pentru a asigura corespunzător sonorizarea.

– Festivalul – Concurs va avea loc sâmbătă, 8 noiembrie 2012, între orele 10.00 – 14.00 la CINEMA UNIREA din Botoșani.

TAXA DE PARTICIPARE: Întrucât pentru organizarea festivalului NU există nici o sursă de finanțare, rugăm participanții să susțină Asociația IHTIS în privința cheltuielilor aferente desfășurării evenimentului, astfel:

=   5 RON pentru participantul individual.

= 20 RON pentru grupul de colindători.

TAXA DE PARTICIPARE se achită NUMAI în baza unei chitanțe eliberate de Asociația IHTIS în ziua concursului.

VA AŞTEPTĂM CU DRAG.

1 comentariu »