Jurnalul colindatorilor solidari – partea I

Decembrie 9, 2012 la 8:00 pm | Publicat în FESTIVAL DE COLINDE, Proiecte IHTIS | 2 comentarii

Iubire, Har, Traditie, Inaltare Spirituala – valori crestine regasite in cea mai frumoasa sarbatoare – Nasterea Mantuitorului si reunite intr-un singur cuvant:  IHTIS – o asociatie a persoanelor cu dizabilitati care isi doresc sa deschida portile sufletesti si sa elimine orice sentiment sau gand discriminatoriu.

Inainte de a ilustra bucuria invingatorilor, ne permitem „favoarea” de a vorbi despre reusitele noastre:

–          Un juriu de exceptie: Dna. Florentina Tonita – Stiri Botosani; Dl Marius Petrescu – Dorohoi News; Dna Maria Arama – Asociatia Invatatorilor Botosani; Dna Aglaia Corneanu – Asociatia “Stefan Luchian” Botosani; Dna Mihaela Daniela Spinosu – Directia pentru Sport si Tineret Botosani; Dl Corneliu Drescanu – profesor la Dumbravita-Ibanesti.

JURIU

–          Parteneri de nadejde: APC Europe Direct BT, Asociatia ”INIMI LA UNISON”, Cinema UNIREA BT, Dorohoi News, Scoala Gimnaziala nr.1 Vorniceni si Tipografia SHIK Bucuresti.

Trec Magii prin Vatra Moldovei 006

–          Un generos si pretios dar primit din partea dlui Prof. LAURENTIU PALADE – imnul Festivalului IHTIS in interpretarea Corului Liceului Pedagogic „N. Iorga” din Botosani.

Trec Magii prin Vatra Moldovei 116

Intre 8,39 si 9,98 sta promovabilitatea a 100 participanti, implicati direct sau indirect intr-un eveniment despre care in Stiri BT se spune: Rareori se simte din partea participantilor la o competitie o asemenea solidaritate, o bucurie de a fi impreuna, si nu oricum, ci in spirit crestin si al bunei impletiri a sufletelor cum au dovedit, in cele cateva ore de concurs, colindatorii veniti din Dorohoi, Dumeni, Vorniceni, Hiliseu-Horia sau Gura Humorului, carora li s-au adaugat cei din Municipiul Botosani si Iasi”.

Trec Magii prin Vatra Moldovei 260

Intre a felicita si a multumi tuturor pentru implicare si participare, avem privilegiul de a privi laureatii cu multa nadejde pentru viitor. Prin desemnarea in topul clasamentului a celor mai reprezentive grupuri dintr-o comunitate, membrii juriului au punctat nu doar valoarea vocala ci, mai cu seama, importanta faptului ca: scoala si biserica sunt portile care trebuie larg deschise atunci cand o persoana cu dizabilitati cuteaza sa le treaca pragul. O educatie adecvata si un suflet sanatos duhovniceste, sunt nevoi esentiale in viata tuturor dar, mai ales, a acelora care traiesc in comunitate cu un dezavantaj vizibil dpdv al sanatatii.

1

La finalul competitiei s-au acordat urmatoarele premii, insotite de Trofee, Diplome si daruri simbolice:

TROFEUL Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe „Trec Magii prin Vatra Moldovei”: Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi (indrumator Prof. Gheorghina Gusulei)

PREMIUL I - CORUL PROFESORILOR DH

LOCUL I: Grupul de colindatori „HOI-LA”, Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi (indrumatori Adrian Nicolae si Loredana Elena Rusu)

SEMINARUL PREMIUL I

LOCUL II: Grupul”Vovidenia” al Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON Botosani (indrumator Gabriela Pricope)

PREMIUL II - Grup VOVIDENIA - Asoc INIMI LA UNISON

LOCUL III: Walter Marian Dafin, Gura Humorului (Prof. Romeo Luchian)

PREMIUL III - MARIAN DAFIN

PREMIUL DE POPULARITATE: -Corul Liceului Pedagogic Botosani (indrumator Prof. Laurentiu Palade) si Claudia TILIA (Botosani)

PREMIUL DE POPULARITATE 1 - LIC N IORGA

PREMIUL PRESEI Grupul vocal – instrumental al Scolii nr.2 Dumeni (indrumatoare Prof. Maria Ostafie)

PREMIUL PRESEI - SC GEN 2 DUMENI

PREMIU SPECIAL: Banda din comuna Hliliseu Horia (indrumator Prof. Daniela Tomniuc)

PREMIUL SPECIAL BANDA HILISEU HORIA

DIPLOME DE PARTICIPARE:

„Colindătorii” Liceului Tehnologic Special Sf. Stelian Botosani (indrumator Alina Raileanu)

Andrei Ţilia (Botosani)

Razvan Politic (Botosani, indrumator Prof. Paul Mihai Ciprian)

Andreea Airinei (Scoala Dumeni)

Mihaita Enache (Botosani, indrumator Prof. Paul Mihai Ciprian)

Grupul Stelutele (Vorniceni, indrumator Prof. Marinela Mihai)

Raluca Balan (Botosani, indrumator Prof. Paul Mihai Ciprian)

Grupul ARMONIA (Hiliseu-Horia, Scoala nr.3 Iezer, indrumator Prof. Daniela Tomniuc)

Maria Borcan (Botosani, indrumator Prof. Alina Calinescu)

Prezentator al evenimentului a fost Dna Rodica Poiana.

Trec Magii prin Vatra Moldovei 026

Voluntar permanent, prezent in toate actiunile IHTIS – Cosmin Vatamanu.

Pauza a fost un bun prilej de relaxare, prin prezenta scenica a celor trei absolvente a Scolii de Arta Populara: Roxana Poiana, Morena-Iasmina Bancescu si Codruta Barariu – carora le multumim.

Am reusit din nou, parca mai bine si mai frumos ca niciodata, din particele mici sa cream intregul.

Pentru imbietorii colacei si ceaiul cald se cuvin deosebite aprecieri Dlui Nicolae Oancea care a omenit, dupa traditie, fiecare colindator. Sonorizarea a fost asigurata de conducerea Liceului Tehnologic Special “Sf Stelian” Botosani, prin directa implicare a Familiei Alina si Aurel Raileanu.

Un alt noian de multumiri adresam la final Dlui Director Gheorghe Hritcu – Cinema UNIREA – gazda evenimentului, precum si donatorilor de carte ortodoxa: Tudora, Madalina, Cristina, Costin, Flori si Ruxandra.

DSCN3429

Sunt atatea detalii de descris, imagini si inregistrari, incat doar un amplu Jurnal al Festivalului le poate cuprinde…

(va urma…)