POVESTE DIN SPATELE CORTINEI – MARIAN DAFIN

Martie 29, 2013 la 1:21 pm | Publicat în Campanii IHTIS | 1 comentariu

WALTER MARIAN DAFINIn cazul lui Walter Marian Dafin, dorinta de a-l ajuta vine de la sine, el definindu-si singur “armele” personale: “Pe cei care ma vad prima data ii impresionez prin; sinceritate, modestie, pasiunea mea pentru muzica si, posibil sa am si alte calitati descoperite de cei ce ma intalnesc”.

Pentru Marian, SCENA suplineste toate celelalte frustrari ce i-au umbrit copilaria. Doar de la distanta, Marian a simtit iubirea mamei. Internata fiind ani in sir intr-un spital de psihiatrie, aceasta a decedat in vara anului trecut.

Marian a absolvit cele 13 clase la Centrul Scolar de Educatie Inclusiva din Gura-Humorului SV, acum fiind mutaat din Centrul de Plasament “Laurentia Ulici”, intr-o camaruta sociala, intr-o alta locatie. Astfel, brusc Marian a inteles ca trebuie sa se auto-gestioneze, situatie deloc usoara pentru un tanar care timp de 20 ani a primit strictul necesar, fara a fi consiliat ce inseamna sa fie autonom, gestionandu-si singur viata si putinele resurse avute.

Oarecum dezorientat, Marian ne-a contactat in speranta ca ii putem fi alaturi.

In prezent, “bagajul” lui Marian este constituit din Diplomele obtinute in concursuri locale, judetene si nationale: locul III la “Humorenii [n-]au talent”; locul II la “Floare de Colt”;  locul I la “Miss Boboc”; locul II si III la Festivalul International de Folclor ”Dobroge Mandra Gradina” – Sectiunea “Dizabilitati”, editia a VII-a si a VIII-a; locul I obtinut recent la Festivalul “Inimi la unison“.

Prin demersul facut, Asociatia IHTIS incearca sa-l mentina pe Marian la suprafata. Pana cand Dumnezeu va randui sa-si gaseasca un loc de munca stabil, specific pregatirii sale (tamplarie), Marian are nevoie indeeosebi de hrana si un frigider mic, astfel incat cu banutii castigati ca zilier ocazional, sa-si poata acoperi transportul Gura-Humorului – Iasi, de doua ori pe luna, dus-intors la Scoala de Arta Populara “Titel Popovici” din Iasi (taxa scolara anuala fiind suportata de IHTIS),

Marian (waltermarian194@yahoo.com) are nevoie sa simta ca oamenii ii sunt alaturi cu orice mic dar sau cel putin cu un gand incurajator.

VA MULTUMIM !

1 comentariu »

1. Își poate procura încă o diploma, dacă participă la Festivalul „Nord-Est folk”, care are loc la Dorohoi pe 27-28 aprilie 2013. Detalii aici: http://dorohoinews.ro/cultura-1121-Festivalul-na%C5%A3ional-de-muzic%C4%83-folk-%E2%80%9CNord-Est-Folk%E2%80%9D,-Edi%C5%A3ia-a-III-a,-Dorohoi,-27-28-aprilie-2013.html