Libertatea de exprimare este Dreptul tau! Exprima-te online!

Aprilie 24, 2013 la 5:55 am | Publicat în Campanii IHTIS, LEGI SPECIALE, Proiecte IHTIS, Si tu poti! | 1 comentariu

ihtis-pt-presa„Orice persoana are dreptul la libertatea opiniei si a expresiei; acest drept include libertatea de a sustine propriile opinii, fara interferente, libertatea de a cauta, primi si raspandi informatii si idei prin orice mijloace si fara frontiere”, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, articolul 19.

Una dintre posibilitatile de exprimare a opiniilor fata de realitatea societatii romanesti, fata de problemele si dificultatile cu care ne confruntam este Petitia Online, o modalitate aleasa de aceasta data si de Asociatia IHTIS in sprijinul Campaniei „ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA”.

Prin petitia creata, nadajduim a gasi sustinerea celor care ne impartasesc opiniile, apropiindu-ne impreuna de atingerea obiectivului propus, anume: o EDUCATIE de CALITATE a celor 1.621 copii cu dizabilitati din Judetul Botosani, ramasi in anul scolar 2012 – 2013 in afara sistemului educational. Dintre acestia, 1.044 copii au deficiente fizice, vizuale, somatice si auditive care NU le afecteaza nicidecum intelectul.

Neputinta celor autorizati a pregati pentru viata acesti copii este dovedita statistic. Faptul ca, in ultimii doi ani, campaniile IHTIS au transformat doi tineri trecuti de 30 ani in elevi, ne multumeste intr-o foarte mica masura. O reala solutionare a acestei probleme necesita un cadru legislativ pe care il putem genera IMPREUNA, semnand Petitia aflata la adresa:

Cu recunostinta,

1 comentariu »