PORTRETUL VOLUNTARILOR CU CES

Mai 27, 2013 la 8:36 am | Publicat în Campanii IHTIS, Invata sa ma accepti!, LEGI SPECIALE, Proiecte IHTIS, Resursa in societate, Si tu poti! | 1 comentariu

Pe parcursul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 13 – 19 Mai 2013, a fost evidentiata zilnic activitatea stradala a elevilor cu CES “Cerinte Educative Speciale”., membrii ai Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON. Cu totii, timp de o saptamana, au abordat comunitatea pentru constientizarea unei cauze sociale de grup (manifestata la nivel national): au gandit, s-au exprimat, au actionat, au obtinut rezultate in favoarea unui DREPT FUNDAMENTAL: EDUCATIA.

– Oare nu asa arata NORMALITATEA?
– “DA” este singurul raspuns ce poate fi dat.

Fiecare dintre subiectii abordati a afirmat ca stradania voluntarilor intalniti a fost utila, inedita, responsabila, necesara etc. A fost o actiune perfecta, realizata de o echipa care a corespuns tuturor cerintelor notiunii de voluntariat.

Am vrea ca acum (dupa vizionarea clipului) in mintea privitorului usoarele deficienţe de exprimare sa NU umbreasca nicidecum perfectiunea actiunii voluntare savarsite de toti acesti tineri care merita apreciati si felicitati.
Din fiecare actiune intreprinsa TREBUIE sa invatam a privi actiunea, abilitatile, rezultatul finit si efortul depus de fiecare tanar cu CES hotarat a atinge un scop propus.

PORTRETUL VOLUNTARILOR CU CES nimeni nu il poate contura mai sincer decat ei insisi, raportandu-se la trairile lor zilnice, la limitarile avute, la lumea inconjuratoare… Chestionarul completat in cadrul actiunii din 2 Mai 2013, reflecta cuvintele potrivite de auto-evaluare, gasite de fiecare:
VICTORITA – sunt optimista si luptatoare;
BRINDUSA – “Tristete” este cuvantul prin care pot descrie lumea, iar scoala este locul unde ma simt cel mai bine;
ELENA – sunt harnica si am abilitati gospodaresti;
SABINA – sunt punctuala si ofer incredere;
ANA – MARIA – incerc sa ii ajut pe toti;
ELIZA – sunt silitoare, iar locul unde ma simt cel mai bine este biserica;
ELENA – am suflet bun si sunt muncitoare;
PETRONELA – sunt politicoasa cu cei din jur, stiu ca am dreptul sa invat, sa votez, sa ma exprim dar… nu stiu ce inseamna “ACASA”;
ADRIAN – sunt harnic si-mi tin mereu cuvantul dat;
ADY – sunt corect, intelegator si sufletist…;
ALEXANDRU – cand reusesc sa fac ceva (util) – sunt fericit;
CLAUDIU – sunt suparat cand nu pot face (ce este nevoie) pentru mine si ceilalti;
MARCEL – sunt respectuos si imi place sa muncesc;
OVIDIU – sunt modest, harnic si bun la suflet;
LONGHIN – sunt harnic, prietenos si darnic;
COSTEL – ma caracterizez prin bun-simt, respect si punctualitate;
CRISTI – sunt muncitor si generos;
VASILICA – sunt harnic si ascultator, imi place sa ajut oamenii si sa cant la strana.

Toti acesti tineri botosaneni sunt oricand dispusi sa asculte, sa ajute, sa invete, sa munceasca, sa militeze pentru cauze sociale in care, de multe ori, chiar ei se regasesc. Intalnindu-i, daruiti-le un zambet si un loc in comunitate potrivit varstei si abilitatilor lor.

Apreciere deplina Prof. ALINA si AUREL RAILEANU, care predau zilnic lectia solidaritatii acestor elevi-voluntari speciali.

1 comentariu »