FACILITATI LEGISLATIVE PENTRU PETRECEREA TIMPULUI LIBER – PERSPECTIVE PENTRU O TABARA IHTIS

Iulie 8, 2013 la 2:11 pm | Publicat în LEGI SPECIALE, Proiecte IHTIS | Lasă un comentariu

CUNOSCANDU-NE DREPTURILE - COMBATEM DISCRIMINAREA„Petrecerea timpului liber” tine de Drepturile Omului, incluzand oportunitati de odihna, sport, turism, libera circulatie, comunicare, inter-relationare…

Legea 448/2006 republicata 2008, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, precizeaza ca: „Persoanele cu handicap beneficiaza de drepturi la petrecerea timpului liber, acces la cultura, sport, turism, autoritatile competente ale administratiei publice avand obligatia sa faciliteze accesul persoanelor cu handicap la valorile culturii, la obiectivele de patrimoniu, turistice, sportive si de petrecere a timpului liber”.

In sprijinul persoanelor cu handicap vine si Art. 280 cod fiscal – precizandu-se ca “taxa hotelieră” nu se aplică pentru:

b) persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat ori persoanele invalide de gradul I sau II;

h) sotul sau sotia uneia dintre persoanele fizice mentionate la lit. b), care este cazat(a) impreuna cu persoana mentionata la lit. b).

3Timp de 10 zile (24 iunie – 4 iulie) am experimentat la tarmul marii (Eforie Sud) cele relatate, adunand suficiente informatii astfel incat sa constatam ca o tabara la mare se poate organiza usor – grupul vizat fiind alcătuit din voluntari (cu şi fără dizabilităţi), implicati constant în implementarea acţiunilor IHTIS.

Costul unei vacante pe litoral:

CAZARE + MASA: 60 RON / ZI / PERSOANA;

In baza documentelor doveditoare, persoanele cu handicap grav si accentuat si insotitorii lor beneficiaza de transport GRATUIT auto sau CFR, prin bilete eliberate de DGASPC.

1

La cerere, oricand putem adauga in graficul activitatilor IHTIS o tabara, beneficiile find diverse: relaxare, diminuarea stresului, prilej de socializare etc, experienta vacantei fiind cea care ne motiveaza sa finalizam proiectele personale sau profesionale.

4