ASTAZI INCEP INSCRIERILE LA CEA DE-A III-a EDITIE A FESTIVALULUI DE COLINDE SI DATINI ORTODOXE 2013

Noiembrie 1, 2013 la 3:21 pm | Publicat în Anunt important, FESTIVAL DE COLINDE, Proiecte IHTIS | 3 comentarii

ihtis-pt-presa
ETICHETAT VULNERABIL – GANDESC RESPONSABIL
Proiect finantat de: RETEAUA SOCIALA RCS

Parteneri:

DJST Botosani
APC EUROPE DIRECT Botosani
Dorohoi News
Tipografia SHIK&STEFAN
Durata: 12 luni (1 nov. 2013 – 30 oct. 2014)
………………………………………………………………………………………………………………

ACTIUNEA 1

FESTIVAL orele 11.00 – 15.00

“TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” – festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului – aflat la a III-a sa ediţie, are rolul de a aduce faţă în faţă copiii și tinerii, veniți din diferite zone ale Moldovei cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ.

Deși este un eveniment – concurs, jurizarea nu implică neapărat o ierarhizare a participanţilor, ci motivează puţin dorinţa elevilor cu dizabilităţi de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilităţi.

Condiţii de participare:

– Pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini ortodoxe;

– Participanţii, cu şi fără dizabilităţi, pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. IHTIS fiind declarată prin Statut ca asociaţie pentru tineret – grupul ţintă căruia se adresează proiectul a trebuit delimitat prin vârstă;

– Câştigătorii Trofeului Festivalului din ediţiile anterioare vor putea participa doar ca „invitaţi speciali”.

– Festivalul este structurat pe:

• Două secțiuni: COLINDE și DATINI.

• Două categorii de vârstă: sub 18 ani / peste 18 ani.

– Fiecare participant are dreptul de a se inscrie numai la o singura sectiune: COLINDE sau DATINI.

– Ordinea intrării în concurs se stabilește prin ordinea primirii la adresa de E-mail indicată de Organizator a formularelor de înscriere, pentru fiecare Secțiune şi Categorie de vârstă în parte.

– Fiecare participant – individual sau grup – trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină;

– Grupul de colindători poate fi alcătuit din minimum 3 și maximum 10 persoane.

– Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 10 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului;

– Ţinuta propusă este costumul tradiţional popular; grupurile reprezentând şcoli, institutii etc. pot purta (dacă doresc) ţinuta lor reprezentativă.

– Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea repertoriului şi calitatea interpretării.

Se vor acorda următoarele premii:

– Un singur Trofeu, în funcție de punctajul maxim obţinut, indiferent de secţiune.

– Pentru Secţiunea COLINDE: locul I, II şi III – pentru fiecare categorie de vârstă în parte.

– Pentru Secţiunea DATINI: locul I, II şi III;

– Trei Premii Speciale vor fi acordate nominal concurenţilor cu dizabilităţi, nominlizaţi de intructori / profesorii lor. Acestia vor participa în luna august 2014 la un festival folcloric internaţional, pe litoral.

– Alte premii: Premiul Presei, Premiul de Popularitate.

– Toţi concurenţii vor primi Diplome de Participare.

– În funcţie de circumstanţe, organizatorul îşi rezervă dreptul de a NU acorda sau de a redistribui unele premii.

– În cazul în care, participanții înscriși depășesc limita de vârstă impusă sau încalcă oricare altă prevedere a Regulamentului, Asociația IHTIS își rezervă dreptul de a-i descalifica.

În pauza de jurizare, TOŢI CONCURENŢII (INDIVIDUAL sau GRUP) vor participa la o TOMBOLĂ (20 RON / bilet). Această sumă reprezintă o forma de co-finanţare menţionată în cadrul proiectului.

Fiecare BILET extras va conţine un mic produs hand-made şi o INVITAŢIE pentru O PERSOANĂ, la una dintre următoarele acţiuni:

IANUARIE – APRILIE 2014 – Un concurs literar online, axat pe arii tematice ca: “Drepturile omului”, “Antidiscriminare”, “Inegalităţi sociale”. In baza lucrărilor primite fiind înființat Blogul OBSERV – GÂNDESC – POVESTESC.

MAI 2014 – O dezbatere publică.

IUNIE 2014 – O tabără de socializare, „Aptitudini pentru Atitudini” pe litoral:

–        5 locuri vor fi extrase DIRECT în festival;

–        alte 5 locuri vor fi acordate urmare clasamentului final al concursului literar.

IUNIE – SEPTEMBRIE 2014 – realizarea unei pagini proprii de prezentare într-o publicatie tipărită + 10 exemplare ale publicaţiei.

Data limită de înscriere: 3 decembrie 2013.

Înscrierea în festival se face în baza unui Formular, solicitat şi apoi trimis completat la adresa: michi_mihaescu@yahoo.com.

Locație: HOTEL RAPSODIA, Botoșani

O masă festivă destinată tuturor participanţilor – va finaliza cea de-a III-a ediţie a festivalului.

MULT SUCCES TUTUROR!