Reflectie, dialog, actiune…

Noiembrie 24, 2013 la 11:58 am | Publicat în Anunt important, FESTIVAL DE COLINDE, Proiecte IHTIS | 1 comentariu

ANUNT IMPORTANTIntrucat, participarea la Tombola mentionata ca subpunct in cadrul Regulamentului Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe “TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI”, a generat intrebari si discutii, consideram ca se cuvin facute unele precizari:

Tombola, descrisa ca parte a Regulamentului, este un subpunct ca oricare altul, care trebuie respectat. Asa cum fiecare nazuieste la partea frumoasa a evenimentului – la Diplome, Premii, Masa Festiva, in egala masura, fiecare trebuie sa constientizeze efortul facut si sa puna umarul in a fi creat.

Acest tip de implicare este un raspuns din partea noastra, a tuturor participantilor, dat finantatorului in a carui viziune se precizeaza: “Acţionăm responsabil! – Reţeaua socială RSC” este o invitaţie deschisă la reflecţie, dialog şi acţiune în favoarea Societăţii şi a ideii de Cetăţean. Nu putem opera cu conceptul de Cetăţean în adevăratul sens în absenţa unor atribute precum participarea, ajutorarea reciprocă, rezolvarea problemelor, integrarea şi acţiunea socială…”.

Noi am facut primul pas: Acest festival (precum si celelalte 4 actiuni prevazute in proiect) este organizat de catre voluntari cu dizabilitati fizice severe. Toate celelalte persoane prezente in cadrul evenimentelor, indiferent de statutul lor social, trebuie SA ISI ADUCA APORTUL. Doar “a asista” sau “a consuma” NU este de folos nimanui. In Rapoartele intermediare si finale rolul fiecarui Nume / Participant va fi bine definit si evaluat.

Proiectul ETICHETAT VULNERABIL – GANDESC RESPONSABIL, in toate cele 5 actiuni propuse, trebuie sa demonstreze Finantatorului RSC cum „cu putin” FIECARE am putut genera IMPREUNA rezultate, pe care celelalte categorii sociale nu reusesc.

1 comentariu »