JURNAL DE FESTIVAL – 7 decembrie 2013

Decembrie 10, 2013 la 5:15 pm | Publicat în FESTIVAL DE COLINDE, Proiecte IHTIS | 4 comentarii

IHTIS_016

Sambata, 7 decembrie 2013, misiunea incredintata Asociatiei IHTIS a fost un serios experiment de asezare a grupurilor vulnerabile in contextul socio-cultural al judetului Botosani.

DSC_0012

Pentru prima data, un eveniment IHTIS a primit oaspeti de clasa politica – Prefectul Costică Macaleţi, Senatorul Doina Federovici şi Deputatul Tamara Ciofu – ale caror declaratii ne-au onorat, motivat si responsabilizat mult mai mult, lasandu-ne cu placutul sentiment ca propunerile noastre in plan legislativ vor fi analizate in cel mai serios mod pe viitor.

„Trebuie să privim cu emoţie astfel de activităţi. În mod sigur se pot face mai multe pentru persoanele cu dizabilităţi, noi cei care putem lua decizii, trebuie să avem atitudine în acest sens”, a precizat Costică Macaleţi – reprezentantul Guvernului în teritoriu.

DSC_0007

La extrema acestor distinse prezente, s-au situat reprezentantii mediului educational. Cu doua-trei exceptii, formularul oferit spre completare participantilor, in perioada de inscriere, a fost returnat de mai multe ori fiecaruia, pentru a fi incluse toate datele solicitate – un prim semn ca  evenimentul pregatit de organizatori asa “cum scrie la carte”, a ajuns in fata celor mai putin familiarizati cu cerintele finantatorilor: Reteaua Sociala RSC si DJST Botosani.

IHTIS_007

“Cea de a treia editie a Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe „TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” s-ar putea numi la fel de bine „maratonul colindelor” pentru ca s-a caracterizat printr-o adevarata desfasurare de forte. Am intalnit in sala de spectacole copii si tineri cu si fara dizabilitati, extrem de talentati, oameni de valoare care ar fi putut fi oriunde altundeva dar au ales sa ne fie alaturi. Intreaga manifestare a generat un sentiment de prietenie: participantii s-au incurajat reciproc facandu-ne si pe noi ceilalti sa intelegem cu adevarat spiritul sarbatorilor de iarna” – a precizat ADINA MINICAN, prezentator in cadrul evenimentului.

IHTIS_013

In pauza de jurizare, a prins contur o actiune de suflet: Lansarea volumului de versuri “In asteptarea ta”, autor ADINA MINICAN, prezentata publicului de dna FLORENTINA TONITA.

IHTIS_264

Recunostinta deplina Partenerilor: DOROHOI NEWS, APC EUROPE DIRECT, FAMILIA ORTODOXA, TIPOGRAFIA SHIK& STEFAN.

Multumiri sincere adresate si Dlui Flavius Alin Damean, care a acordat Asociatiei IHTIS si DJST BT, Diplome de Apreciere din partea Asociatiei Judetene a Organizatorilor de Evenimente Botosani.

Intrucat fiecare prezenta scenica a fost de exceptie, vor fi create mai multe articole, pentru a promova, cu sanse egale, toti concurentii-participanti.

laureatii festivalului 2013

TOATE POZELE din cadrul evenimentului SE REGASESC IN LINKUL URMATOR:

O masa festiva a finalizat cele peste 4 ore de spectacol… Asociatia IHTIS si DJST BT asigurand contravaloarea tuturor serviciilor catre Hotel si Restaurant RAPSODIA Botosani.

Festival Trec magii 2013 048

Festival Trec magii 2013 050