GALA NATIONALA A PROIECTELOR DE VOLUNTARIAT – Editia 2013

Decembrie 13, 2013 la 12:41 pm | Publicat în Anunt important, PREMII | 3 comentarii

Aseara, intr-un cadru festiv, la Arenele BNR din Bucuresti, Federatia VOLUM a organizat cea de-a III-a editie a Galei Nationale a Voluntarilor si Proiectelor de Voluntariat desfasurate pe parcursul anului 2013.

2013-12-12 22.30.26

Pentru fiecare dintre cele 22 de sectiuni ale competitiei, castigatorii au fost stabiliti pe baza unor selectii, in mai multe etape:

–        O preselectie realizata de catre evaluatori externi Federatiei VOLUM, in urma careia au fost alesi 5-8 nominalizati pentru fiecare Sectiune.

–        Un procent de 20% acordat proiectelor, prin votul publicului.

–        Un juriu alocat fiecarei sectiuni  care a ales castigatorii (cate unul pentru fiecare Sectiune in parte).

Pentru  Sectiunile “Activism Civic si Drepturile Omului” si “Social” tensiunea si bucuria au fost maxime, Judetul Botosani avand in finala, dar si pe Podium, doua asociatii: IHTIS si INIMI LA UNISON.

2013-12-12 23.14.23

Este extrem de dificil sa aduni laolalta zeci sau sute de oameni, in jurul unei idei cu scop precis. Intr-un proiect, indiferent de natura sa, grupurile “Tinta” participante (comunitatea) trebuie sa satisfaca nevoia grupului de “Beneficiari” – NU INVERS. Calitatea unei actiuni o confera intelegerea, constientizarea rostului de A FI PREZENT. Este usor de spus “am fost”. Daca atingerea scopului proiectului NU este asumata de fiecare, investitia participarii ramane fara justificare.

2013-12-12 22.43.52

Nominalizarea de aseara a pus in balanta acest aspect, iar Diploma primita de IHTIS in aplauzele a peste 300 participanti ridicati in picioare, ne motiveaza sa ne continuam drumul sub acelasi indemn: “Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea.

2013-12-12 23.13.27

2013-12-12 23.16.04

2013-12-12 23.15.39

2013-12-12 23.26.32

Multumim Partenerilor si voluntarilor. Multumim juriului si organizatorilor. Multumim Dorohoi News pentru vizibilitatea de care se bucura Asociatia IHTIS in mediul informational”.

Lista tuturor castigatorilor poate fi accesata AICI.