S.N.V. 2014 – SEMAPHOR DOROHOIAN

Mai 17, 2014 la 6:57 pm | Publicat în Campanii IHTIS, CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, PLEDOARIE PENTRU AUTONOMIE, Proiecte IHTIS, Viata in fotoliul rulant | 3 comentarii

ACCES IHTIS.Saptamana Nationala a Voluntariatului este un eveniment national, care are loc in fiecare primavera. Menirea S.N.V. este de a mobiliza cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.
Pentru Asociatia IHTIS, S.N.V. 2014 a insemnat un bun prilej de a gandi o modalitate de sensibilizare si indreptare a atentiei publice inspre gradul de accesibilitate al urbei in care locuiesc.
Daca la nivel European, exista CITY ACCES (un premiu anual acordat oraselor UE, sporit accesibilizate), IHTIS – prin voluntarii sai – a generat ceva similar: Diploma SEMAPHOR DOROHOIAN.
A trecut fix un an, de cand o parte dintre voluntarii IHTIS isi canalizeaza atentia spre toate caile de acces ale institutiilor publice. Campania IHTIS “ROTI FARA RAMPE & RAMPE PENTRU ROTI” a surprins in imagini si a mediatizat cca 50 de imagini reunite intr-un clip, prezentat cu prilejul a diferite evenimente publice la nivel judetean. Onorant pentru noi a fost interesul cu care distinse personalitati au apreciat si urmarit cu real interes clipul realizat: dna Senator Doina Federovici, dna Deputat Tamara Ciofu si dl. Prefect Costica Macaleti, dna Cornelia Paicu (DJST) si multe alte ONG-uri.

Rampele OPTIME existente in fata unora dintre institutii dovedesc ca lucrurile incep “a se misca”. Desi, Municipiul Dorohoi este inca departe de a-l putea inscrie drept candidat la un Premiu CITY ACCES, Diploma SEMAPHOR DOROHOIAN poate fi un inceput. Voluntarii IHTIS au descoperit un numar semnificativ de rampe realizate conform normelor legale, care asigura persoanelor cu handicap accesul neingradit (in siguranta) in incinta cladirilor de utilitate publica.
SNV 2014 reprezinta rezultatul activitatii mai multor voluntari: Amalia Petrescu, Andreea Airinei, Cosmin Vatamanu, carora li s-au alaturat Alexandru Taradaciuc (dorohoian stabilit in Iasi), Stefan Chichioaca si Marius Petrescu.

Rezultatul final, va fi consemnat vineri, 23 Mai 2014, orele 10.00 – 12.00, cand reprezentantii IHTIS vor deschide larg usile institutiilor dorohoiene OPTIM accesibilizate, acordand DIPLOMA DE APRECIERE – “SEMAPHOR DOROHOIAN”.

Parteneri in Campanie au fost: APC Europe Direct Botosani (dl. Radu Cajvaneanu), Asociatia ARLECHIN Botosani (dl. Flavius Damean), Dorohoi News (dl. Dorin Birta), STIRI.BT (dna Florentina Tonita), Ziare Botosani.

Va multumim !