Proiectul “Acces pentru progres” – opinia evaluatorului ITLA

Iulie 14, 2014 la 1:48 pm | Publicat în Proiecte IHTIS | 1 comentariu

TARA LUI ANDREICu ceva timp in urma, „Acces pentru progres” a fost proiectul inscris de Asociatia IHTIS in Competitia “Idei din Tara lui Andrei”.

Motivul pentru care proiectul IHTIS nu s-a situat intre cele castigatoare ni s-a adus la cunostinta astazi, prin e-mail, de catre Echipa Idei din Tara lui Andrei, precizandu-se ca:

“Proiectul „Acces pentru progres” a fost considerat de juriu ca fiind construit in jurul unei idei sociale cu caracter benefic pentru comunitatea Dumeni, sustinuta de o planificare realista a activitatilor.
Juriul va recomanda sa acordati mai multa atentie sectiunii impact. Acest aspect se refera la rezultate, la shimbarile generate pe termen scurt, dar mai ales mediu si lung, la efectele pozitive sau negative si la numarul de beneficiari, directi sau indirecti. Atingerea obiectivelor propuse reprezinta premise pentru impact, de aceea obiectivele pe care vi le setati trebuie sa fie specifice, masurabile, tangibile, in limitele bugetului si incadrate in timp. Avand in vedere aceste considerente, recomandarea juriului ar fi sa continuati dezvoltarea ideii si sa imbunatatiti planul de sustenabilitate cu actiuni durabile care sa Contribuie la cresterea proiectului dumneavoastra.
Speram ca aceste pareri va sunt de folos si va incurajăm sa participati intr-o editie viitoare a competitiei. Va multumim”.

Raspunsul primit din partea echipei ITLA ne va ajuta sigur in redactarea unui nou proiect, considerand ca:

Problema reala a oricarui utilizator de fotoliu rulant, mai ales din mediul rural, este lipsa unui minim de acces la igiena zilnica personala. Prin proiectul propus, impactul ar fi fost resimtit in fiecare dimineata, cand in loc de a fi asteptat insotitorul cu ligheanul cu apa la patul persoanei asistate, aceasta ar fi reusit sa se descurce independent.

Pentru proiectele IHTIS primim finantari in beneficiul a sute de tineri cu si fara dizabilitati din regiunea N-E, insa nu reusim a depasi aceasta bariera a accesibilizarii locatiei in care activam si concepem proiecte deosebite de 10 ani. Prin Proiectul „Acces pentru progress” am fi dorit sa generam un exemplu, un model de locuinta accesibila in mediul rural, , promovata apoi la nivel regional.

In cazul in care, cunoaste cineva o linie de finantare pliata pe obiectivele Proiectului „Acces pentru progres, dati-ne un semn.

1 comentariu »

1. Ideea dvs suna frumos cu ligheanul, dar nu in orice situatie e posibila. Haideti sa vedem realitatea.