GHIOZDANUL CU RECHIZITE – Actiune umanitara

Octombrie 1, 2014 la 8:59 am | Publicat în CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, SUFLET LANGA SUFLET | 1 comentariu

mihaela tupilusIn ultima vreme, la actiunile IHTIS, un copil DEOSEBIT mi-a atras atentia: Mihaela Tupilus de la Complexul de Apartamente “Floare de Colt” Dorohoi – motivul fiind faptul ca, pe langa numeroasele aptitudini si dorinta evidenta de comunicare si integrare sociala, are si o dizabilitate fizica,

Cunoscand faptul ca in intreaga tara, de cativa ani, sunt incurajate familiile si ONG-urile sa sustina copiii din centrele de plasament cu mici daruri sau sa le bucure sufletele in vacante, weekend-uri sau de sarbatori, cu ceea ce le-a lipsit intotdeauna – o familie, am incercat si noi in ultimile doua-trei luni acelasi lucru.

Atat invitatia – macar cateva ore, intr-o zi la Dumeni (pe perioada vacantei de vara), cat si dorinta de a-i oferi un ghiozdan cu TOATE rechizitele necesare unei eleve de varsta ei, au fost respinse, cu precizarea: “Oferiti ajutorul altui copil, Mihaela are de toate”.

IMG_5430Astfel stand situatia, ne-am orientat catre un alt copil, avand-o ca mesager pe micuta Marilena Mihai alaturi de mama ei.  Afland povestea Familiei ISTRATE am directionat GHIOZDANUL CU RECHIZITE catre o alta Mihaela – dintr-o familie frumoasa, pentru care orice ajutor e binevenit. O familie numeroasa, cu 9 copii buni, disciplinati, dezvoltati armonios, cu dragoste de carte… din Vorniceni / jud. Botosani.

IMG_5424

Parintii muncesc de dimineata pana seara, doar ca din agricultura cu greu poti acoperi cheltuielile necesare copiilor, mai ales când e vorba de scoala. Gandind putin, realizam ca: la ei la o masa sunt prezente 11 persoane = un prăznicut, am putea spune. Parintii nu pretind de la nimeni ajutoare, insa toti cei din jur, care gandesc rational, isi pot da seama cu usurinta ca pot ajuta cu ceva când simt nevoia sa faca un gest de acest gen. Toti copiii invata bine, indeosebi baietelul din clasa a IV-a, care e cel mai bun din clasa si promite mult.

Cu siguranta, dorinta noastra de a o sprijini in viitor pe Mihaela Tupilus ramane aceeasi (din momentul in care ni se va permite).

Fara indoiala ca Dumnezeu randuieste faptele noastre mai bine decat am putea-o face noi insine. Important este SA VREM SA AJUTAM.

Mihaela Mihaescu & Marinela Mihai

1 comentariu »