ÎN ATENȚIA COLABORATORILOR & PARTENERILOR & PARTICIPANȚILOR LA ACȚIUNILE ASOCIAȚIEI IHTIS

Ianuarie 21, 2015 la 10:18 am | Publicat în Anunt important, Campanii IHTIS | Lasă un comentariu

VOLUNTARI SOLIDARI & DONATORI CASTIGATORI

Scopul proiectului

Desfasurarea, timp de 11 luni, a unei campanii vizand obtinerea procentului de 10% necesar realizarii unui Centru de Viata Independenta in Jud. Botosani. stimuland voluntariatul prin organizarea unei tabere, timp de 6 zile, pentru 20 de voluntari, 5 donatori si 5 experti si editarea unei publicatii, in 300 exemplare, care va promova proiectul.

1. INFORMATII UTILE VOLUNTARILOR…

În Codul Fiscal există o prevedere prin care ORICINE poate redirecţiona 2 la sută din impozitul pe veniturile din anul anterior, către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală) care servește o cauză. Practic, așa se dictează statului modul în care fiecare dorește să fie cheltuită o mică parte din impozitul său.

2% din impozitul pe venit se calculează simplu: suma – adică impozitul datorat statului pentru anul 2014 – se inmulțește cu 2, apoi se împarte la 100.

În general, rezultatul obținut este o sumă modică – în cele mai multe cazuri – cel mult 15 lei / salariat.

În cazul Asociației IHTIS, aceste fonduri minime asigură MAXIM partea de co-finanțare, necesară în fiecare acțiune realizată.

VOLUNTARII implicati trebuie sa adune cat mai multe Formulare 230 de la prieteni, familie, cunoscuti, colegi de munca etc, urmand urmatorii pasi:

1. Solicitarea Formularului de înscriere, completarea și retrimiterea acestuia pe adresa: michi_mihaescu@yahoo.com
2. Instruirea online a voluntarului.
3. Încheierea Contractului de Voluntariat.
4. Desfășurarea campaniei.
5. Expedierea Formularelor 230 adunate, pe adresa Asociației IHTIS.
6. Eliberarea Diplomei de Voluntariat – într-un eveniment socio-cultural organizat la începutul lunii mai.

3 ANAF - Formular 230 pt Campania IHTIS

Toate sumele obtinute prin Formularul 230, vor completa resursele necesare realizarii CENTRULUI DE VIATA INDEPENDENTA – un amplu proiect IHTIS.

2. INFORMATII UTILE DONATORILOR…

DONATORIII sunt cei care vor sustine FINANCIAR campania, prin donatii online cu sume intre 5 si 1000 lei, care vor asigura organizarea TABEREI in perioada 17-22 august si realizarea Publicatiei VOCEA VOLUNTARULUI 2015, care va promova intregul proiect, precum si voluntarii, respectiv donatorii.

PENTRU DONATII ONLINE si VOLUNTARIAT, accesati:

VOLUNTARI sau DONATORI – așteptăm să fim contactați și vă mulțumim pentru implicare.

Mihaela Mihăescu

RSS feed for comments on this post.