S.N.V. = Suflete Nobile Vibrand la IHTIS

Mai 18, 2015 la 9:11 am | Publicat în Campanii IHTIS, Proiecte IHTIS | 1 comentariu

S.N.V. = Suflete Nobile Vibrand… Aceasta a fost atmosfera creata de 22 dintre VOLUNTARII IHTIS la Dumeni in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului desfasurata in perioada 11-17 MAI 2015 la nivel national.

De ce la DUMENI? Pentru a cunoaste indeaproape mediul modest in care proiectele IHTIS prind contur si a intelege profund sensul expresiei ”atunci cand finantarile lipsesc, oameni devin resurse strategice”.
locatieActiunea IHTIS s-a bazat pe prevederile Codul Fiscal prin care oricine poate redirectiona un procent de pana 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala), care serveste o cauza. Practic, asa fiecare spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau. Astfel, timp de 5 luni, s-a scris la IHTIS o noua poveste a voluntariatului, definita diferit de catre participantii la eveniment, in cadrul Concursului ”OPINII DESPRE VOLUNTARIAT”. Gandurile consemnte se vor regasi in paginile publicatiei VOCEA VOLUNTARULUI care va fi publicata in luna septembrie 2015.
GRUP ASOCIATIA IHTIS
Au fost sarbatoriti si premiati o parte dintre cei care au acceptat sa ne sustina proiectele prin intermediul Formularului 230, in cadrul Campaniei de strangere de fonduri intitulata ”VOLUNTARI SOLIDARI & DONATORI SUSTINATORI”, care a demarat in luna ianuarie 2015 (urmand a se incheia oficial pe 25 mai).

Deloc intamplator, una dintre definitii trebuie divulgata acum, cea a d-nei LILIANA CHISALITA din Botosani: „Voluntariatul inseamna pentru noi bucuria de a putea aduce un zambet pe chipul celor aflati in nevoi si nu numai! Daca cel de langa tine ti-a cerut ajutorul inseamna ca are nevoie de un sprijin… Nu ezita sa faci bine! Ce este mai frumos si mai uman decat sa oferi fara sa astepti nimic la schimb? Definitia este simpla, se numeste: OMENIE”.

Asa percepe voluntariatul D-na LILIANA CHISALITA care, prin mobilizarea familiei sale si a d-nei inv. PANSELA UNGUREANU, a evidentiat rezultatul unei bune colaborari dintre parinte – cadru didactic si ALEXANDRA – un copil cu diz/ABILITATI. Timp de 5 zile, acestia au format o echipa, creand cu multa migala si imaginatie, o serie variata de 25 aranjamente florale deosebite, daruite celor prezenti in cadrul evenimentului IHTIS, alaturi de Diplomele acordate de asociatie.

DIPLOMA SNV 2015

Pentru programul artistic sustinut, FELICITAM INTERPRETII: MARILENA GEORGIANA MIHAI, ALEXANDRA CHISALITA, LARISA ALEXANDRA ONCIU, ANA-MARIA GIBU, STEFAN RADU IACOB si ANDREEA AIRINEI, alaturi de cei ce au asigurat „regia tehnica”: COSMIN PRISACARIU, alaturi de ADINA si SIMONA FURNICA.

DSCN5772

Pentru implicare, pentru suport moral si financiar, pentru disponibilitatea de a puncta o prima zi de exceptie in graficul actiunilor IHTIS 2015, dorim sa MULTUMIM sincer tuturor celor prezenti – DONATORI 2% si VOLUNTARI IHTIS: Inv. MARIA ARAMA, Inv. MARINELA MIHAI, Fam. CHISALITA, Fam. GIBU, Fam. IACOB si Fam. ONCIU.

Evenimentul IHTIS s-a finalizat cu o masa festiva.

DSCN5670

DSCN5734