TALENT ÎN BUNDIȚĂ NOUĂ – 3 soliști vocali și 2 instrumentiști talentați din Județul Botoșani sunt mândri cu piesele lor.

August 7, 2015 la 7:02 am | Publicat în Proiecte IHTIS | 2 comentarii

Demarat în urmă cu o lună, Proiectul cultural TALENT ÎN BUNDIȚĂ NOUĂ co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, încearcă să răspundă exigențelor juriilor de specialitate care impun un anumit standard concurenților înscriși în festivaluri-concurs.
”Dobroge Mândră Grădină” este un astfel de eveniment, ce își va deschide porțile în perioada 25-30 august, în Județul Constanța, festival-concurs dedicat copiilor și tinerilor talentați, soliști vocali și instrumentiști cu și fără dizabilități, care doresc să slujească muzicii populare transformând dragostea pentru folclor într-o profesie. Întrucât toți copiii și tinerii talentați năzuiesc către un repertoriu personalizat, linia melodică reprezntă factorul cheie, fiind o investiție care crește în funcție de calitatea dorită.
Din acest motiv, la solicitarea Asociației IHTIS Dumeni, Asociația MUGURELUL Dorohoi a reușit în timp record să creeze repertorii noi pentru cei 5 beneficiari ai Proiectului TALENT ÎN BUNDIȚĂ NOUĂ, aceștia fiind: Marilena-Georgiana MIHAI din Vorniceni, Crina-Gabriela PRUNDEANU din Vorona, Larisa-Alexandra ONCIU din Podriga, Eusebiu TOMA din Botoșani și Tudor GÎBU din Dorohoi.

123
Cu deosebita implicare a Dlui. Prof. Marcel Dupu, renumită personalitate dorohoiană care consideră muzica a fi un mijloc eficient de sensibilizare a copiilor şi tinerilor, una dintre etapele colaborării în cadrul proiectului s-a concretizat la Clubul Copiilor din Dorohoi, unde timp de 4 ore, beneficiarii au participat la repetițiile necesare aprofundării pieselor muzicale nou-create.
”Mă bucur că am răspuns solicitării Asociației IHTIS de a contribui și noi la realizarea obiectivelor acestui proiect, care a reprezentat pentru noi o provocare” – prof. MARCEL DUPU, Asociația culturală MUGURELUL.
Efortul extraordinar al dlui prof. MARCEL DUPU, merită să fie aplaudat la scenă deschisă, ori de câte ori piesele noi compuse vor fi interpretate în concursuri, festivaluri sau emisiuni tv. Îi mulțumim cu toții pentru reușita acestui prim obiectiv propus în cadrul Proiectului TALENT ÎN BUNDIȚĂ NOUĂ: realizarea negativelor și aprofundarea lor de către beneficiari.

ihaela Mihăescu